Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските ученици в Аман честваха народните будители

Снимка: БНУ "Св. св. Кирил и Методий" - Йордания

Деца от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Аман, Йордания, отбелязаха Деня на народните будители с тържество, на което представиха делото на народни будители, техни произведения и музикални творби, пише във Фейсбук посолството на България в Хашемитското кралство.

Четвъртокласниците от неделното училище са направили преписи на откъси от „История славянобългарска" на Паисий Хилендарски

. Инициативата е на Мария Черкезова, директор на неделното училище. Учениците са подарили преписите на основателите на училището посланик Димитър Михайлов и съпругата му Нора Михайлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-британски благотворителен бал в Лондон

В Лондон днес ще се проведе традиционният Британско-български бизнес бал. Събитието с благотворителна кауза се организира от предприемача и PR експерт Евгени Минчев. Събраните средства от бала този път ще отидат за лечението на обгорели деца от..

публикувано на 12.10.24 в 08:10
Домът на Ася Илкова

Ася Илкова от Сарасота, САЩ: Има много нови българи тук, благодаря за съпричастността

В окото на урагана природата замря за час, казва Ася Илкова, която посрещна опустошителната природна стихия "Милтън" в дома си в Сарасота, където живее от 10 години. "Б яхме помилван и, поне в района, в който живея аз и доколкото се чувам с..

публикувано на 11.10.24 в 14:45
Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50