Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските ученици в Аман честваха народните будители

Снимка: БНУ "Св. св. Кирил и Методий" - Йордания

Деца от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Аман, Йордания, отбелязаха Деня на народните будители с тържество, на което представиха делото на народни будители, техни произведения и музикални творби, пише във Фейсбук посолството на България в Хашемитското кралство.

Четвъртокласниците от неделното училище са направили преписи на откъси от „История славянобългарска" на Паисий Хилендарски

. Инициативата е на Мария Черкезова, директор на неделното училище. Учениците са подарили преписите на основателите на училището посланик Димитър Михайлов и съпругата му Нора Михайлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болград събира местните етноси за Фестивал на националните култури

В украинския Болград на 12 октомври ще се проведе Фестивал на националните култури-2024. Представители на местните етнически общности ще представят своите песни и танци, автентични предмети. Ще се проведе и пазар за бесарабски съдове за хранене...

публикувано на 10.10.24 в 16:07

Д-р Данчо Мусев бе преизбран за председател на българското самоуправление в Унгария

Учредителното събрание на Българското републиканско самоуправление в Унгария избра единодушно за председател д-р Данчо Мусев. Заместник председатели са Драгета Белошинов, Габриела Хаджикостова, Иван Караилиев И Янош Вълчев. В ръководството на..

публикувано на 10.10.24 в 12:29
Карла Наварро Микофф

Българите от Роке Саенс Пеня представят българската култура на фестивал в Чако, Аржентина

Българите от Дружество "Христо Ботев“ в Пресиденсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако в Аржентина, ще участват във Фестивала на местните общности в Саенс Пеня, който ще се проведе на 11, 12 и 13 октомври. В рамките на фестивала ще бъде избрана кралица на..

публикувано на 09.10.24 в 15:38