Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските ученици в Аман честваха народните будители

Снимка: БНУ "Св. св. Кирил и Методий" - Йордания

Деца от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Аман, Йордания, отбелязаха Деня на народните будители с тържество, на което представиха делото на народни будители, техни произведения и музикални творби, пише във Фейсбук посолството на България в Хашемитското кралство.

Четвъртокласниците от неделното училище са направили преписи на откъси от „История славянобългарска" на Паисий Хилендарски

. Инициативата е на Мария Черкезова, директор на неделното училище. Учениците са подарили преписите на основателите на училището посланик Димитър Михайлов и съпругата му Нора Михайлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова откри учебната година в неделното училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона. Тя поздрави учениците за усърдието им да посещават занятията през почивните дни след цяла седмица, прекарана в испанското..

публикувано на 08.09.24 в 09:33

Училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър вече 30 години пази живо знанието за България и българския език

Около 70 000 са българите, които живеят в Канада, сочат данни на българското Министерство на външните работи. Седем са българските неделни училища в страната. През изминалата 2023/2024 учебна година едно от тях - "Св. св. Кирил и Методий" във..

публикувано на 08.09.24 в 09:10
Илияна Йотова с българската общност в Барселона

Системата на неделните училища е една от най-успешните политики спрямо българите в чужбина

“ България е навсякъде, където се чува българска реч, има български дружества и български училища, които съхраняват и развиват българския език и култура .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към българската общност в Барселона,..

публикувано на 07.09.24 в 14:55