Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За българите Турция е предпочитана дестинация за новогодишната нощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цените за тридневен пакет за двама с хотелско настаняване, организиран транспорт и празнична вечеря на яхта, под дъжд от фойерверки в Босфора, варират от 600 до 1200 лева, информира БТА. Бургаски туроператорски фирми предлагат богата палитра от предложения за посрещане на новата 2023 година в южната ни съседка Турция.

От друга страна, много хотели по българското Черноморие, които ще работят за Коледните и Новогодишните празници съобщават, че вече са продали предложените от тях пакети. В Поморие например, цените са между 400 и 500 лева за два дни, с включена новогодишна вечеря, на човек.

За БТА Христина Славова, член на УС на Бургаската регионална туристическа камара посочва, че се наблюдава засилен интерес и към офертите за фирмени партита край морето, които се организират от компаниите далеч преди празничния сезон.

БНР подкасти:

Още от категорията

Къмпинг пътеводител за България за 2023 г. на български, английски и немски

Ново издание на къмпинг пътеводителя на България за 2023 г. ще помага на туристите с актуална информация за възможностите за къмпинг туризъм в нашата страна, съобщава програма "Христо Ботев" на БНР. Изданието представя на български, английски и немски..

публикувано на 17.05.23 в 14:11

Чрез приложение чадъри и шезлонги ще се запазват и плащат онлайн

Туристите ще могат да се информират и резервират в реално време чадъри и шезлонги по българското Черноморие.  Концесионерите на плажове са изготвили  приложение, което ще заработи  преди 1 юни . Няма друго подобно приложение, което да информира..

публикувано на 14.05.23 в 16:19

Атракционно влакче развежда туристите из Русе

Русенци и гости на крайдунавския град могат да се възползват от разходка с новото атракционно туристическо влакче. То развежда пътниците по алеите на Парка на младежта, като началната му спирка е близо до Вития мост. Атракционното влакче вози..

публикувано на 14.05.23 в 12:10