Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кеймбридж отвори врати българско неделно училище

Снимка: личен архив на Тюркян Османова

Българско неделно училище официално отвори врати в Кеймбридж. То носи името на апостола на свободата Васил Левски.

Създателите му са двама българи-филолози – Петко Петков и Тюркян Османова, които живеят в английския град. По думите на Османова, след официалната регистрация по местното законодателство, предстои кандидатстване за регистрация в официалния списък на българските училища в чужбина, а след това и по програма "Роден език зад граница". В интервю за Радио София тя сподели, че инициативата е срещнала подкрепата на цялата българска общност в Кеймбридж.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34