Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кеймбридж отвори врати българско неделно училище

Снимка: личен архив на Тюркян Османова

Българско неделно училище официално отвори врати в Кеймбридж. То носи името на апостола на свободата Васил Левски.

Създателите му са двама българи-филолози – Петко Петков и Тюркян Османова, които живеят в английския град. По думите на Османова, след официалната регистрация по местното законодателство, предстои кандидатстване за регистрация в официалния списък на българските училища в чужбина, а след това и по програма "Роден език зад граница". В интервю за Радио София тя сподели, че инициативата е срещнала подкрепата на цялата българска общност в Кеймбридж.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Абитуриентите от българското училище в Одеса желят да продължат образованието си в България

Двадесет и осем абитуриенти от Българското неделно училище “Васил Априлов” в украинския град Одеса получиха удостоворенията си за завършен 11 клас и заявиха желанието си да учат в български университети, информира ни Българската телеграфна агенция...

публикувано на 13.07.24 в 10:16
Посланик Григор Порожанов

Българската общност в Германия е над 436 000 души

"Българската общност в Германия е добре организирана и интегрирана в местното общество. Имаме 23 български неделни училища, покриващи над 30 града. Там най-малките ни сънародници получават образование по български език, история и цивилизация, география" -..

публикувано на 12.07.24 в 12:43