Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българска компания за производство на полезни сладки изкушения се готви за скок на международните пазари

Снимка: Facebook / CardinalBites

Българска стартираща компания за производството на протеинови бонбони без захар, глутен, соя и мазнини не спира своето развитие и амбициозни идеи. След като бе оценена на 1 млн. лева от фонд за рискови инвестиции, компанията успя да привлече 100 000 лева, с които да  подобри и разшири разпространението на продуктите си в повече обекти из цялата страна. 50% от сумата е предвидена именно за тази цел.

Засега бонбоните им са достъпни в над 200 обекта в България. От компанията планират и пробив на пазари в чужбина. В процес на изграждане са връзки с обекти в Румъния, Гърция, Полша, Италия и Испания. Повече авантюристичния старт на родните предприемачи през 2020 година, вижте в публикацията: Протеинови бонбони изненадват небцето с три традиционни български вкуса.

Още от категорията

Няма млади хора, желаещи да отглеждат тютюн

95% от тютюна, реколта 2022 г., вече е продаден, съобщи за БНР председателят на Националната браншова асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. Добивите от 5309 тона при различните сортове са с 1/4 по-малко спрямо 2021 г. Като причина за..

публикувано на 29.01.23 в 10:48

Австрийска компания разширява производството си с нов завод в Асеновград

Една от най-големите австрийски компании, производители на ски оборудване в света, разположена в Чепеларе, ще строи нов завод в България. Очаква се новото производство да започне през настоящата година в Асеновград, който се намира недалеч от..

публикувано на 29.01.23 в 10:15
Атанас Пеканов

Въвеждането на еврото ще намали лихвите по кредитите

С приемането на еврото страната ни ще повиши кредитния си рейтинг и това ще доведе до намаляване на лихвите по кредитите, заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов, подчертавайки, че навлизаме в цикъл, в който..

публикувано на 28.01.23 в 11:12