Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След месеци принудителен престой корабът "Царевна" акостира във Варна

Корабът "Царевна".
Снимка: БГНЕС

Корабът "Царевна", който бе блокиран от началото на военните действия между Русия и Украйна на пристанището в град Мариупол вече е в български води. По информация на българското външно министерство, пътуването по вода е отнело осем дни, по време на които е поддържан постоянен контакт между компанията – корабособственик и дирекция "Ситуационен център" в МВнР.

Плавателният съд пътува с 15-членен екипаж, под малтийски флаг, и днес акостира в пристанище Варна. Преди това, по време на принудителния престой в Мариупол, МВнР е поддържало редовна връзка с компанията – корабособственик, както и с компетентните власти, за да съдейства за извеждането на кораба по море. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10