Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След месеци принудителен престой корабът "Царевна" акостира във Варна

Корабът "Царевна".
Снимка: БГНЕС

Корабът "Царевна", който бе блокиран от началото на военните действия между Русия и Украйна на пристанището в град Мариупол вече е в български води. По информация на българското външно министерство, пътуването по вода е отнело осем дни, по време на които е поддържан постоянен контакт между компанията – корабособственик и дирекция "Ситуационен център" в МВнР.

Плавателният съд пътува с 15-членен екипаж, под малтийски флаг, и днес акостира в пристанище Варна. Преди това, по време на принудителния престой в Мариупол, МВнР е поддържало редовна връзка с компанията – корабособственик, както и с компетентните власти, за да съдейства за извеждането на кораба по море. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10