Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният дух завладява София 

7
Снимка: БГНЕС-архив

Спиращо дъха огнено шоу и въздушни акробатични номера ще дадат началото на първия Софийски Коледен фестивал, който започва днес и ще продължи точно месец - до 18 декември. Посетителите ще станат част от множество културни, спортни и забавни събития. Ароматни напитки, кулинарни преживявания, допълнени с емоциите от Световното първенство по футбол ще повдигат тонуса на посетителите в градинката зад Националния дворец на културата. Със специално обособена Елха на Доброто“ организаторите на фестивала апелират в светлите празнични дни да подпомогнем дейността на Фондация „За нашите деца“ за осигуряване на безвъзмездна подкрепа на деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др. 


За поредна година Немският коледен базар ще предложи ръчно изработени изделия, коледни подаръци и забавления за малки и големи. Ароматът на греяно вино и наденички ще се носи над Градската градина на София от 18 ноември до 22 декември. 


По-късно – на 4 декември, ще отвори врати и Коледен парк София“. Той ще бъде разположен в близост – на площад Славейков“. Там ще изникне“ Коледна гора с живи елхички, които след това ще бъдат върнати за отглеждане в разсадник. На сцената на площада ще се изявят детски и младежки хорови формации, както и утвърдени имена от българската музикална сцена. Талантливи творци на приложно изкуство и художествени занаяти ще предлагат произведенията си в уютни дървени къщички. Коледните си усмивки посетителите ще могат да съхранят в снимки от специално обособен фотокорнер. Коледният парк ще бъде отворен до 30 декември. 

Идва Коледа – нека се заредим с настроение и топлина за празника като се разходим в центъра на столичния град! 


Текст: Елена Каркаланова 

Снимки: БГНЕС-архив
По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05

Домашен сапун по стари технологии варят в мездренското село Царевец

Царевец отново се превръща в място за пробуждане на старите традиции. В съботния ден, на 27 април, мездренското село е домакин на третото издание на "Фестивал на сапуна", който представя един типичен местен обичай, предаван през поколенията. За..

публикувано на 27.04.24 в 08:05
Снимка: Университетска ботаническа градина на СУ в София

Венци от върба и разсад за балкона за Лазаровден в Ботаническата градина в София

Пролетен празник ще се проведе в Университетската ботаническа градина в София (ул. Московска 49, срещу паметника на Васил Левски) на 27 април - в деня, в който православните християни в България честват Лазаровден . Програмата предвижда..

публикувано на 27.04.24 в 07:05