Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният дух завладява София 

7
Снимка: БГНЕС-архив

Спиращо дъха огнено шоу и въздушни акробатични номера ще дадат началото на първия Софийски Коледен фестивал, който започва днес и ще продължи точно месец - до 18 декември. Посетителите ще станат част от множество културни, спортни и забавни събития. Ароматни напитки, кулинарни преживявания, допълнени с емоциите от Световното първенство по футбол ще повдигат тонуса на посетителите в градинката зад Националния дворец на културата. Със специално обособена Елха на Доброто“ организаторите на фестивала апелират в светлите празнични дни да подпомогнем дейността на Фондация „За нашите деца“ за осигуряване на безвъзмездна подкрепа на деца в нужда от квалифицирани логопеди, рехабилитатори, детегледачи и др. 


За поредна година Немският коледен базар ще предложи ръчно изработени изделия, коледни подаръци и забавления за малки и големи. Ароматът на греяно вино и наденички ще се носи над Градската градина на София от 18 ноември до 22 декември. 


По-късно – на 4 декември, ще отвори врати и Коледен парк София“. Той ще бъде разположен в близост – на площад Славейков“. Там ще изникне“ Коледна гора с живи елхички, които след това ще бъдат върнати за отглеждане в разсадник. На сцената на площада ще се изявят детски и младежки хорови формации, както и утвърдени имена от българската музикална сцена. Талантливи творци на приложно изкуство и художествени занаяти ще предлагат произведенията си в уютни дървени къщички. Коледните си усмивки посетителите ще могат да съхранят в снимки от специално обособен фотокорнер. Коледният парк ще бъде отворен до 30 декември. 

Идва Коледа – нека се заредим с настроение и топлина за празника като се разходим в центъра на столичния град! 


Текст: Елена Каркаланова 

Снимки: БГНЕС-архив
По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05