Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За "Forbes" Варна е сред незаслужено подценените туристически перли

Снимка: Facebook/ VISIT Varna

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Forbes" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите".
„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.
В списъка на незаслужено подценяваните туристически градове на Балканите списанието включва също градовете Ниш в Сърбия, Берат в Албания, Добой в Босна и Херцеговина и Охрид в Северна Македония.
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Къщи за гости като етнографски музеи – да отдъхваш в автентична селска обстановка край Дунав

Скрити от погледа на масовия турист, дунавските села са магнит за ценителите на природата в търсене на уединение и автентични преживявания. Тези пътешественици избират малки крайбрежни села като Сребърна, Гиген, Ветрен, Ново село и други, където..

публикувано на 29.07.24 в 11:10