Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За "Forbes" Варна е сред незаслужено подценените туристически перли

Снимка: Facebook/ VISIT Varna

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Forbes" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите".
„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.
В списъка на незаслужено подценяваните туристически градове на Балканите списанието включва също градовете Ниш в Сърбия, Берат в Албания, Добой в Босна и Херцеговина и Охрид в Северна Македония.
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10