Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Истанбул ще се финансира от екзархийски имот

Снимка: архив

В истанбулския квартал "Шишли", недалеч от българската екзархия, се строи на терен, който е собственост на българската православна общност. Имотът е върнат от турското правителство преди 10 години и се оценява на около 500 млн. долара.

Комплексът от 4 небостъргача ще има жилища, търговски и обществени площи, театър, културен център, конферентни зали, заведения, паркове и дом за възрастни, разказа пред БТА председателят на българската общност в мегаполиса Васил Лиязе.

Комплексът ще е завършен през 2023 г. и включва 1500 апартамента. Над 650 от тях са за хората от българската общност, а останалите -  за инвеститорите. След завършването комплексът ще подпомага финансово българската общност, чрез очакваните наеми.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калина Панделова

Ниската активност – послевкус от изборите в САЩ

В 6 часа българско време затвориха и последните избирателни секции по западния бряг на САЩ -  Лос Анджелис, Сан Франциско, Феникс, Лас Вегас, Сиатъл... Общо взето остава впечатлението за ниска изборна активност, каза кореспондентът на БНР в Чикаго..

публикувано на 10.06.24 в 11:10

Приключи изборният ден в чужбина

Изборният ден зад граница приключи в 6 часа българско време на 10 юни . Вотът е преминал на 5 континента без затруднения, съобщи Министерството на външнитеработи. Последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис. Изборната активност..

публикувано на 10.06.24 в 09:00
Опашка за гласуване пред посолството на България в Лондон

Българи във Великобритания: Ненужни са държавните служители, командировани от София за изборите

Много ниска е била активността сред българите, живеещи в столицата на Великобритания, това съобщи за Радио България Светлана Канева, председател на изборната секция "Лутън" в английската столица. Тя обобщава впечатленията и на свои колеги от още 4..

публикувано на 09.06.24 в 22:35