Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български и гръцки студенти ще празнуват в Банско

Снимка: архив

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват в Банско от 7-ми до 10 декември, по данни на туроператорите. Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември. Отчита се в пъти по-голям ръст на заетите места спрямо 2021 г.

Най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти. Цените не са поскъпнали драстично и са повишени с 10 до 20%.

Втората вълна от посещения ще е на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили около 6000 резервации.

Концесионерът на ски-зоната съобщи, че пускат кабинковия лифт за студентския празник, но уточниха, че все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Най-красивата пещера в Североизточна България отново посреща туристи

Пещера „Бисерна“, в околностите на град Шумен, вече е достъпна за туристи. Природната забележителност може да се види  два пъти годишно  – през пролетта и през есента, за по около два месеца, преди да настъпи периодът на зимуване на прилепите...

публикувано на 16.04.23 в 11:25
Боровец

Великден е последна възможност за скиорите

През този уикенд скиорите имат последна възможност да се спуснат по пистите на най-големите ни зимни курорти, тъй като след Великден се закрива ски сезонът. Това важи за Витоша, курортите Боровец и Пампорово, а ски зоната в Банско ще бъде отворена и..

публикувано на 15.04.23 в 15:28

Балчик и Варна посрещат празниците с пъстри килими от цъфнали лалета

През тази пролет Ботаническата градина в Балчик ще зарадва гостите си с „ Парада на лалетата “, наречен така заради цъфтящите в продължение на около месец и половина различни сортове луковични растения, съобщава сайтът bgtourismbg. Вече е започнал..

публикувано на 10.04.23 в 10:23