Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

3
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана
Снимка: БГНЕС

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хил. полицейски служители.

“Проверяват се над 150 обекти - търговски, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества”, заяви той. Установени са престъпления за притежание, разпространение на дрога, както и за шофиране след употребата й. 

Операцията ще продължи, докато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, полицейската акция е категоричен знак към занимаващите се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира нейното провеждане.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

В петък дневните температури ще се повишат с 4-5°

В петък минималните температури в България ще са от 2 до 7°. В София ще е 3°. През деня ще е слънчево, но в сутрешните часове край водните басейни ще е мъгливо. Максималните температури ще достигнат до 17-22°, в столицата ще е 19°. Над Черноморието..

публикувано на 23.03.23 в 18:50
Иван Кондов

Външно министерство публикува адресите на избирателните секции в чужбина

Изпитваме доста сериозно безпокойство, защото все още нямаме достъп до машините, а вече сме много близо до изборите, каза председателят на Работна група "Избори" Иван Кондов на брифинг във външно министерство. "Мога да кажа че вече сме на финалната права..

публикувано на 23.03.23 в 11:17

Започва наблюдение на делфините в Черно море

Пролетта е времето, в което се възобновяват дейностите по проследяване на популацията на делфините в Черно море. Морските бозайници, които се срещат в българската акватория са три вида и са защитени от закона – обикновен делфин (Delphinus delphis,..

публикувано на 23.03.23 в 11:40