Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Руската офанзива в източна Украйна продължава

Снимка: Iryna Rybakova/Handout via REUTERS

Настъплението на руските сили в източна Украйна продължава, като най-ожесточени са сраженията в край Бахмут, Донецка област, където руската армия активно атакува. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна твърди, че украинските военни са успели да отблъснат настъплението на руснаците в около седем населени места. По информация на руски източници, украинските въоръжени сили са контраатакували около пет селища край Бахмут, но тези опити са били отблъснати.

След руските атаки без ток остават хиляди домакинства в Киев и околностите, както и в Одеса и Днипро

Според военни експерти, до този момент, в хода на сраженията в Донецка и Луганска област, нито една от страните все още не е в състояние да постигне убедителен успех.

На 8 декември руската армия е изпратила подкрепления на позициите си край градчето Сватово в Луганска област, което украинските въоръжени сили се опитват да превземат. Според прогнозите на Института за изследване на войната, руската армия се опитва да засили активността си край Сватово, за да предотврати очакваното настъпление на украинските военни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05