Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в България и по света честват Рождество

Децата от "Патиланско царство"
Снимка: Svetlana Lipsey/Facebook

"Нека днешният свят празник донесе здраве, надежда и топлина във всяко българско семейство. Нека вярата в доброто ни дава сили да продължим да се борим заедно за справедливите каузи на нашия народ, за мирно и щастливо бъдеще за децата на България!". Такова Рождественско послание към българите отправи от Фейсбук страницата си президентът Румен Радев.

Тази сутрин тържествена Рождественска служба се проведе в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски” в София. Тя беше оглавена от българския патриарх Неофит.

Българите по света също отбелязват празника по нашенски. Сред тях са децата от шест американски щата, които взеха участие в проекта на Асоциацията на българските училища в Америка /АБСА/ "Да запалим коледния дух заедно". Това са учениците от българските неделни училища "Патиланско царство" - Мъртъл Бийч, Южна Каролина, "Деца като слънца" - Кънектикът, "Елин Пелин" - клон Остин, Тексас, "Константин - Кирил Философ" - Атланта, Джорджия, "Роден край" - Ню Джърси, Българското училище в Сиатъл, Вашингтон.

В навечерието на Коледа учениците от неделно училище „Паисий Хилендарски“ в Атина представиха празничен спектакъл в салона на New Star Art Cinema.

Още от категорията

Северна Македония закрива втори български клуб

Правосъдният министър на Северна Македония Кренар Лога издаде заповед да бъде закрит българския клуб “Цар Борис III” в Охрид, съобщи БГНЕС. Това става седмица след заличаването на българския клуб “Иван Михайлов” в Битоля. Мотивът за решението е че името..

публикувано на 31.03.23 в 08:44

Запазването на българската програма по радио SBS обедини диаспората ни в Австралия

След като в началото на месец март стана известно, че Австралийското обществено радио и телевизия (SBS) се готви да закрие програмата си на български език, сънародниците ни зад океана не спират да търсят начини това да не се случи.  До момента, в..

публикувано на 30.03.23 в 12:55
Facebook / Генерално консулство на България в Торонто

Български рози ще цъфтят в гр. Бърнаби, Канада

Български рози бяха засадени в гр. Бърнаби, Британска Колумбия, Канада. Към събитието, организирано от Генералното консулство на България в Торонто и Българо-канадското дружество в Британска Колумбия, се присъединиха много българи и канадски граждани...

публикувано на 30.03.23 в 07:10