Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на загиналите в катастрофа у нас румънци настояват за обезщетение от над 10 млн. евро

Снимка: БГНЕС

Рекордни искове за повече от 10 млн. евро са предявили близките на загиналите румънски граждани в катастрофата край великотърновското село Куцина на 6 август т.г., съобщи кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова. Единственият обвиняем по делото е турският шофьор на автобуса, който все още чака правосъдие в ареста.

Най-сериозната сума – над 8 млн. евро, са поискали близките на загиналата румънка Елена Чапота. Адвокатите им настояват детето на жертвата да получи 5 млн. евро, както и по 1000 евро месечна издръжка, докато исковете за майката и двамата братя на Чапота възлизат на по 1 млн. евро. Делото е насрочено за 20 януари догодина във Великотърновския окръжен съд.

Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч. В катастрофата загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени.

.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05