Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

Снимка: АП/БТА

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА.

Според статистиците спортистите ни ще завоюват един сребърен и осем бронзови медала. До мач за титлата ще достигне единствено боксьорът Хавиер Ибанес. Роденият в Куба български национал е поставен под номер 2 в стартовата схема в категория до 57 килограма при мъжете. Освен в бокса, медали можем да очакваме в художествената гимнастика, класическата и свободната борбата, вдигането на тежести.

От БТА напомнят, че за Олимпийските игри в Токио 2020 “Грейсноут” прогнозира четири медала за България. Спортистите ни обаче завоюваха шест отличия, от които три златни - на Стойка Кръстева в бокса, на Ивет Горанова в каратето и на ансамбъла по художествена гимнастика.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Везенков вече официално е играч на баскетболния "Олимпиакос" Пирея

Александър Везенков официално се завърна в отбора на "Олимпиакос". Грандът от Пирея обяви трансфера на българина, който слага подписа си върху 5-годишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип , в който Везенков влиза отново в Двореца на мира и..

публикувано на 25.07.24 в 11:20

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25

"Лудогорец" взе удобен аванс от 2:0 преди реванша с "Динамо Минск"

Българският футболен шампион "Лудогорец" победи беларуския "Динамо Минск" с 2:0 в първи мач от втория предварителен кръг на "Шампионската лига". Заради войната в Украйна реваншът ще се играе в Унгария на 31 юли. Резултатът беше открит след като в 9-та..

публикувано на 25.07.24 в 08:37