Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България посреща Новата година с концерти и празнично настроение

13
Снимка: БГНЕС

На прага на 2023 година празненствата в страната обещават много настроение и весело посрещане. 


След две години пауза, заради пандемията от К-19, на площад „Александър I“ в София се завръща новогодишният празничен концерт "Сцена под звездите", организиран от Столичната община. Концертът ще започне в 20:00 часа с изпълнения на DJ DIMMY, а в 22:30 ч. на сцената ще се качат веселяците от „Обичайните заподозрени“. В полунощ, след тържествената заря, празничното хоро ще поведат танцьорите от фолклорен ансамбъл „Горна баня“.


Във Варна, любителите на тържествата на открито могат да очакват празничен концерт и заря на пл. „Независимост“. В програмата „Заедно в новогодишната нощ", която ще продължи до 2:00 часа на 1 януари 2023 г. ще пеят известни български изпълнители, на специалната 3D LED сцена. Точно в полунощ фолклорен ансамбъл „Варна“ ще поведе празничното „Дунавско хоро“, а небето ще засияе от празнична заря. В Добрич, новогодишната програма започва в 24:00 часа на пл. „Свобода” с празнични илюминации, чаша вино и музикална програма на Оркестър „Добруджански авлиги“. 


В Бургас, звездата на новогодишния концерт е диско легендата Прешъс Уилсън, която ще пее на откритата сцена на площад „Тройката“ малко след 23:00 часа. Новата година ще бъде отбелязана с празнична заря, а на сцената ще излезе оркестър „Странджа“ - Бургас със солист народната певица Жечка Сланинкова – Славеят на Странджа планина. 


Във Велико Търново, също посрещат на площада Новата година с рок концерт и народни танци. След полунощ за гостите на площада ще има и традиционна баница с късмети. Както всяка година, на 1 януари сутринта ще се проведе 15-километров поход за здраве, а по обяд пред крепостта Царевец търновци ще посрещнат с подаръци първия турист за годината в България.


Снимки: Архив, Радио Варна, БГНЕС, Община Бургас, Община Велико Търново
По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с горещи температури

В понеделник  ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево. След..

публикувано на 16.06.24 в 13:44
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18

Президентът Румен Радев гостува в Черна гора

Държавният глава Румен Радев от неделя е на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович, предаде БТА. На 17 юни, българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от домакините в..

публикувано на 16.06.24 в 11:26