Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лудогорец" потегли в Шампионска лига с 3:1 над "Динамо Батуми"

В Разград "Лудогорец" победи „Динамо Батуми“ с 3:1 в първи мач от първия кръг на Шампионската лига. Головете за българския шампион бяха на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Аслак фон Витри, а Владимер Мамучашвили отбеляза почетното попадение за гостите...

публикувано на 11.07.24 в 09:35
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на..

публикувано на 11.07.24 в 08:31