Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е на посещение в България

Румен Радев и Карл Нехамер
Снимка: Президентство

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде днес на работно посещение в България по покана на президента Румен Радев. Във фокуса на визитата ще бъдат обезпечаването на охраната на българската граница, противодействието на миграционния натиск и прилагането на европейското право по отношение на Шенген. В делегацията, водена от Нехамер, ще бъде Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.
Нехамер ще бъде запознат на място с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция. Заедно с президента Румен Радев той ще посети Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Още от категорията

Димитър Стоянов

България няма да е част от общата обществена поръчка на снаряди за Украйна

Необходимо е продължаване на всеобхватната подкрепа на ЕС за Украйна , заяви зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова пред редовното заседание на Съвет "Външни работи" на ЕС в Брюксел. Петрова отбеляза и подкрепата на София за..

публикувано на 21.03.23 в 09:31

На форум ще обсъдят борбата с корупцията и националната сигурност

В София се открива конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Форумът ще бъде открит от президента Румен Радев. Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за..

публикувано на 21.03.23 в 06:05

САЩ определиха борбата на България с корупцията като "недостатъчна"

В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права се посочва, че действията на българското правителството за справяне с корупцията и незачитането на човешките права са „недостатъчни“ .  В доклада за 2022 г.,..

публикувано на 20.03.23 в 19:40