Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буяр Османи: Ще направим всичко за нулева толерантност към междуетническото насилие

Николай Милков и Буяр Османи
Снимка: МВнР

Външните министри на България и Република Северна Македония - Николай Милков и Буяр Османи, посетиха във ВМА пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков. "България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това и други подобни деяния със строгостта на закона, за да се приключи с атмосферата на безнаказаност, която ражда ново и ново насилие", посочи Милков."Още веднъж осъждам нападението над Християн Пендиков. Институциите в РСМ ще направят всичко, за да се създаде атмосфера на нулева толерантност над насилието, особено когато е междуетническо", каза за БГНЕС Османи.
Междувременно стана ясно, че за Илия Спасески от Охрид, който преби Пендиков, е определена мярка за неотклонение от 30 дни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28