Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как се стягат парламентарните партии за предстоящите избори?

Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените формации вече се подготвят за участие в предстоящите на 2 април предсрочни избори за 49-ти парламент и демонстрират оптимизъм за бъдещите си резултати.

"Ще търсим локални измерения на проблемите и възможностите. Ще търсим политическа формула, която ще доведе до сформиране на управляващо мнозинство в парламента“, посочи Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ. Приоритет за партията ще е и съдебната реформа.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев води преговори за партньорство с "Демократична България" с условие, то да се скрепи с писмено споразумение. „Работим активно с ДБ, за да се случи обединение с тях, но и с всички други граждански организации и партии, с които имаме обща визия за България", поясни Василев.

"Ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които да дадат ясна опция на българските граждани да гласуват за демократично и реформаторско управление“, увери Христо Иванов от ДБ.

"Възраждане" с лидер Костадин Костадинов са изпълнени с амбиция да се превърнат от четвърта в първа политическа сила.

„Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на проекта АЕЦ „Белене“ и разширяване на АЕЦ „Козлодуй“", заяви Румен Гечев от БСП.

„Български възход“ ще решава на съвет в какъв формат ще се яви на предстоящите избори, съобщи лидерът Стефан Янев.

ДПС засега запазват мълчание.


БНР подкасти:

Още от категорията

Трябва да има правителство с втория мандат

Съпредседателят на “Демократична България” и лидер на “Да, България” Христо Иванов призова, в ефира на БНР, акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат спешно разговорите , без да сменят формулата за кабинета . Според Иванов, проф...

публикувано на 28.05.23 в 18:13
Делян Добрев

Има шансове за десен кабинет без ПП

Вариантите за съставяне на правителство са два . Според депутата от ГЕРБ Делян Добрев, първият е десен кабинет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, със стабилно мнозинство от 142 депутати , между които има 100% съвпадение на приоритетите и..

публикувано на 28.05.23 в 17:40
Никола Минчев

ПП се надява да бъде сформирано правителство

„Продължаваме промяната“ ще обсъди с коалиционните си партньори как да отговори на решението на ГЕРБ- СДС за замразяване на преговорите за правителство. В предаване на БНР, Никола Минчев от ПП и зам.-председател на 49 Народно събрание изрази..

публикувано на 28.05.23 в 17:31