Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгресът на Илинойс гласува резолюция за България

Снимка: Генерално консулство на България в Чикаго

В щатския Конгрес на Илинойс на 7 март ще се гласува резолюция за обявяване на месец март за месец на България, съобщи кореспондентът на БНР в Чикаго Елена Цанева. Преди дни документът беше внесен в Конгреса на щата в столицата Спрингфийлд.

Специална делегация, която включваше членове на български просветни дружества и организации, представители  на българския бизнес от Чикаго, както и сестрите Антоанета и Диана Стойкови, родственици на създателя на компютъра Джон Атанасов присъстваха при представянето на  документа.

В резолюцията се отбелязват постиженията на българите от старата и новата емиграция, допринесли за развитието на  обществено-политическия и културния живот в щата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38
Бойко Борисов

Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС не са ме подкрепяли за нещо

“ Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на очакванията на президента Румен Радев партиите да се позиционират и да предприемат адекватни действия по фундаментален за..

публикувано на 08.09.24 в 12:17