Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Емигрантска"

Снимка: YouTube / Doni & Neti Official

Дара и Дони – два различни гласа от две различни поколения (делят ги 31 години) се обединяват за презокеанско турне в САЩ и Канада, което започва днес (09.03) от Ню Йорк. Идеята е на Дони – певец, автор на песни и музикален продуцент, добил известност още през 90-те години на ХХ век от участието си в групите Атлас и Медикус и дуета Дони и Момчил, след което развива успешна солова кариера. Той кани за това турне младата, но вече утвърдена Дара, с която се срещат професионално преди седем години в музикалния формат "Х Фактор", а по-късно работят заедно и в други тв формати. Очаква се турнето да завърши на 9 април в Монреал, Канада, но не е изключено да бъдат добавени още дати.

Освен своите най-големи хитове, в това турне Дара и Дони ще изпълнят и няколко дуета, създадени специално за българската публика, която ще посети тези концерти. Сред най-новите музикални проекти на Дони е самостоятелният му албум "Емигрантски" от 2022 г., вдъхновен от безбройните концерти и срещи с емигрантски общности по целия свят. Десетте песни в този албум са по музика и текст на Дони, аранжиментите са на Георги Андреев – композитор и диригент, който умело съчетава познанията си в сферата на българския фолклор със симфонични оркестрации.

Първата песен в албума носи същото заглавие - "Емигрантска". Във видеото към нея участват български деца, живеещи в различни страни на шест континента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36
Кирил Маричков

Отиде си "щурецът" Кирил Маричков

Почина българският певец, китарист и композитор Кирил Маричков. Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци, където рок музикантът е трябвало да има концерт с "Фондацията", съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. Рок пътят на..

публикувано на 11.10.24 в 20:12

"Крадец на мечти"

Музиката на DARA е пъстра като самата нея - доказва го най-новият ѝ сингъл "Крадец на мечти". В него младата певица води откровен диалог с вътрешния си критик - онзи глас, който често ни руши и разколебава, но в същото време без милост ни тласка към..

публикувано на 11.10.24 в 10:15