Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българо-турски бизнес форум се открива в Бургас

Снимка: sme.government.bg

Българо-турски бизнес форум с двустранни срещи се организира днес в Бургас от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще се обсъждат възможностите за финансиране по европейски програми, стартъпите в България и Турция, логистични предимства на двете страни, двустранните търговско-икономически отношения и причини турските инвеститори да изберат България. 

Участие в проявата ще вземат водещи специалисти от областта на информационните и комуникационните технологии, иновациите в земеделието и на възобновяемите енергийни източници. Съорганизатор на събитието е Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD).

БНР подкасти:

Още от категорията

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС,..

публикувано на 06.06.23 в 12:21

Влиятелна минна компания от Йордания с интерес за сътрудничество със сектора у нас

Една от най-големите йордански компании в сферата на минната индустрия проявява интерес за партньорство с този сектор в България. За да проучи възможностите за инвестиции на посещение, у нас беше председателят на Управителния съвет на..

публикувано на 27.05.23 в 11:15

Саудитски телеком инвестира в България 1,2 млрд. евро

Саудитската компания „Tawal“ е в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на БТК, които са собственост на United Group. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с..

публикувано на 25.05.23 в 08:20