Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български пещерняци слязоха до минус 1316 м в пещера в Италия

Входът на пещерата
Снимка: Павлин Димитров

Трима българи за първи път влязоха в пещерата “W Le Donne”, която се намира в масива Гриня, провинция Леко, Северна Италия. Става дума за пещерна система, състояща се от 18 входа. Дълга е почти 30 км и е дълбока 1316 м, с голям потенциал за продължение надолу. Експедицията е на клуб “Под Ръбъ”, а участниците в нея в момента пътуват към България. Това са Димитър Генов, Павлин Димитров и Цветан Костурков, а техен домакин е бил италианският спелеолог Фабио Болини, предаде Таня Иванова - репортерът в екстремните спортове на БНР.

Още от категорията

Българин от САЩ със златен медал на Световната купа по спортна гимнастика

Еди Пенев спечели златен медал на земя от световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Живеещият и трениращ в САЩ българин изпълни на висота съчетанието си, за което получи оценка от 14.366 точки. Тя го изкачи на най-високото..

публикувано на 27.05.23 в 16:35

Етрополе е домакин на народни борби

Старопланинският град Етрополе днес ще бъде домакин на народни борби. Схватките започват от 10 часа на местния стадион „Чавдар“. В надпреварата сили ще премерят и някои от българските национали. Схватките ще бъдат в пет възрастови групи - деца,..

публикувано на 27.05.23 в 06:30
Нирмал Пурджа

София се готви за среща с алпиниста Нирмал Пурджа

Световноизвестният алпинист Нирмал Пурджа ще пристигне в София и ще говори за първи път пред българска публика. Това ще се случи в София на 8 юни, съобщава сайтът 360mag. Нирмал Пурджа придобива популярност с най-голямото си достижение – изкачването на..

публикувано на 26.05.23 в 06:10