Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фернандо Гранде-Марласка: България е подготвена за Шенген

Снимка: Посолство от Испания в България

България е достатъчно добре подготвена и има пълната подкрепа на Испания за присъединяването й като пълноправен член на Шенгенското пространство. Toва заяви министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, който е на посещение в София. Българският му колега Иван Демерджиев отбеляза, че това е първа среща на такова ниво след 2012 г. Той каза също, че Испания има сериозни успехи в борбата с пътния травматизъм и е договорено да се проведат срещи на експертно ниво, за да се възползва страната ни от испанския опит. Двамата са обсъдили още борбата с организираната престъпност и нелегалната миграция. Демерджиев е изразил подкрепата на България за приоритетите на Испания по време на предстоящото председателство на ЕС от средата на 2023 г.


Още от категорията

Въонг Дин Хуе

Председателят на Националното събрание на Виетнам на официално посещение у нас

Парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе, днес ще посети страната ни. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Той ще посрещне..

публикувано на 25.09.23 в 06:00

Ако някой използва местните избори за оправдание, си е направил грешно сметката

Вицепрезидентът Илияна Йотова препоръча да не се преувеличават резултатите от местните избори за съдбата на правителството, тъй като Конституцията повелява разделение на властите. “ Нека да оставим хората да преценят най-добре и да изберат своите..

публикувано на 23.09.23 в 16:13
Кирил Петков

Българските служби се задействат едва след като други ни посочат шпионите

Докато българските служби не заработят по проактивен начин, националната ни сигурност ще бъде подложена на риск. Тази констатация направи пред Нова тв съпредседателят на “Продължаваме промяната - Демократична България” Кирил Петков по повод емблематични..

публикувано на 23.09.23 в 14:16