Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в София отбелязва Международния ден на птиците

Снимка: Facebok / @nmnhs

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките в София отбелязва днес Международния ден на птиците – 1 април, съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Учените и природозащитниците са подготвили специална игра “Градски птици в музея” за посетителите на музея – те ще трябва да открият в експозицията 31 вида от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София, предаде БТА. 


Птичето царство е разположено в две от залите на музея, посочват от научната институция. Изследователите от музея допълват, че в София могат да се срещнат 312 вида птици, което е повече от половината от общо 420 вида, установени в страната ни.

Снимки: Facebook / National Museum of Natural History, Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

Жълтият код за опасни горещини остава в сила за цялата страна

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места в Източна България и планините ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°...

публикувано на 09.07.24 в 19:25