Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в София отбелязва Международния ден на птиците

Снимка: Facebok / @nmnhs

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките в София отбелязва днес Международния ден на птиците – 1 април, съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Учените и природозащитниците са подготвили специална игра “Градски птици в музея” за посетителите на музея – те ще трябва да открият в експозицията 31 вида от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София, предаде БТА. 


Птичето царство е разположено в две от залите на музея, посочват от научната институция. Изследователите от музея допълват, че в София могат да се срещнат 312 вида птици, което е повече от половината от общо 420 вида, установени в страната ни.

Снимки: Facebook / National Museum of Natural History, Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

В ДСБ обсъждат имена на премиери за технически кабинет

Лидерът на "Демократи за силна България“ (ДСБ) Атанас Атанасов каза пред БНТ, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да се създаде единен орган, който да обсъжда всички въпроси и да взима общите решения в коалицията. По думите му..

публикувано на 09.07.24 в 14:26
Християн Мицкоски

Управляващи в Скопие искат денонсиране на договора с България

Македонският премиер Християн Мицкоски заяви, че правата на българите в Северна Македония се спазват, но същото не може да се каже за "македонското малцинство“ в България, предава БГНЕС. На среща в Университета "Джонс Хопкинс“ в САЩ Мицкоски заяви, че..

публикувано на 09.07.24 в 09:15