Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен бал събира банатските българи в с. Бърдарски геран

За поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе Бал на банатските българи. Събитието се провежда вече около 10 години и е повод хора от близо и далеч да се срещнат в родното си място, предаде БНР Видин. По време на..

публикувано на 30.08.24 в 08:55

Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Фестивал на киселото мляко - култура и традиции '2024 започва днес в село Момчиловци, област Смолян, в Родопите. Празникът, който се организира от кметската управа на Момчиловци, китайска фирма-партньор и други, ще продължи до 1 септември...

публикувано на 30.08.24 в 08:05

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15