Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 25 юли 2024 г.

На 25 юли в „България днес“ в контекста на небивалите горещини и бушуващата в страната огнена стихия ви предлагаме две екологични теми – разговаряме с Тома Белев, бивш заместник министър на екологията и директор на..

публикувано на 25.07.24 в 19:00

България ще си сътрудничи с Австралия, Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на културното наследство

Министърът на културата Найден Тодоров подписа два важни международни документа, благодарение на които ще си сътрудничим с Австралия, както и с Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на изучаването, опазването и популяризирането на културното наследство,..

публикувано на 25.07.24 в 17:49

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47