Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца ще боядисват яйца в центъра на София

Снимка: sofia.bg

На днешния Велики четвъртък за Българската православна църква от 10.00 ч. до 11.30 ч. на площад "Света Неделя" в центъра на София ще се проведат традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в които ще се включат деца от столичните детски градини. 


Към 11.30ч. ще потегли празнична лития, водена от свещенослужители на Софийска света митрополия и деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца.

Снимки: Софийска света митрополия, sofia.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинен неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00
Светлана Каменова (вдясно) и Лин Ю-тин

Светлана Каменова загуби от Лин Ю-тин и остана без олимпийски медал

Боксьорката Светлана Каменова отпадна от олимпийския турнир на крачка от медалите. На четвъртфиналите в Париж настоящата европейска шампионка и бронзова медалистка от последното световно първенство загуби от тайванката Лин Ю-тин в категорията до..

публикувано на 04.08.24 в 13:34