Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлияна Янева е европейска шампионка по борба

Снимка: БТА

Юлияна Янева спечели първия златен медал за България от европейското първенство по борба в Загреб, с категоричните 10:3 точки срещу украинката Алла Белинска на финала в категория до 68 кг.

Янева стана безспорен шампион в Загреб с категорична преднина от 7 точки във всичките си схватки срещу своите съпернички. Така българската националка стигна до финал, където срещна Белинска в очакване на реванш. Украинката беше я победила на финал преди две години, когато и двете се бореха в категория до 72 кг. Янева имаше сребро от Варшава 2021 и бронз от Будапеща 2022 на 72 кг и сега се яви на тепиха след преодоляване на тежка контузия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Спас Ташев

Българско сдружение с писмо-обръщение до албанската общност в Северна Македония

Писмо-обръщение до албанската общност в Северна Македония и дипломатическите представителства, акредитирани в РСМ и България, разпространи Сдружението "Потомци на бежанци и преселници от територията на Република Северна Македония и приятели"...

публикувано на 30.08.24 в 18:05

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33