Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Снимка: hemo-bg.org

Българската асоциация по хемофилия организира в днешния съботен ден традиционния велопоход “Заедно” в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие започва точно в 11 ч. едновременно в трите най-големи града – София, Пловдив и Варна. 

Тази година информационната кампания около Световния ден на хемофилията преминава под мотото “За свят без кръвоизливи!“. Именно колоезденето е акцент в кампанията на Българската асоциация по хемофилия, тъй като това е спортът, който наред с плуването е особено подходящ и полезен за хората с хемофилия, защото укрепва мускулите и ставите и намалява риска от сериозни травми.

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31

На старт застават участниците в маратона в Равногор

Четвъртото издание на Равногор Scorelauf Marathon ще се проведе днес в едноименното китно родопско село. Организаторите обещават уникален формат, предизвикателни натоварвания, спиращи дъха гледки и топли хора. Тази година дистанциите ще бъдат 4 - 8 км, 18..

публикувано на 23.06.24 в 06:10

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05