Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Снимка: hemo-bg.org

Българската асоциация по хемофилия организира в днешния съботен ден традиционния велопоход “Заедно” в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие започва точно в 11 ч. едновременно в трите най-големи града – София, Пловдив и Варна. 

Тази година информационната кампания около Световния ден на хемофилията преминава под мотото “За свят без кръвоизливи!“. Именно колоезденето е акцент в кампанията на Българската асоциация по хемофилия, тъй като това е спортът, който наред с плуването е особено подходящ и полезен за хората с хемофилия, защото укрепва мускулите и ставите и намалява риска от сериозни травми.

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

България е търсен износител на риба и рибни продукти

През годините България се e превърнала в търсен износител на риба и рибни продукти, както и на деликатесни продукти от черен хайвер. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на земеделието и храните Деян Стратев в производствените бази на..

публикувано на 22.06.24 в 14:29