Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-Американска асоциация в Невада

Българската асоциация в Невада със специални сертификати за признание от управата на Лас Вегас

Българската общественост в американския щат Невада получи признание за ангажираност и принос в културния обмен и представянето на българското културно наследство и традиции.  Сертификатите за признание, издадени от кабинета на..

публикувано на 07.05.24 в 17:08
Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29