Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на черногорския парламент гостува в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Председателят на парламента на Черна гора Даниела Джурович идва на посещение в България на 15 и 16 май, съобщи пресцентърът на Народното събрание. Визитата е по покана на председателя на парламента Росен Желязков. Посещението започва в понеделник от 10.00 часа със среща на двамата председатели. В програмата на Джурович е предвидена среща и с президента Румен Радев.

Във вторник Джурович ще участва във форум в "София тех парк" „ЕС среща Балканите“, посветен на 50 години от разширяването на европейската общност. За проявата се очаква да пристигнат представители на ЕС, настоящи и бивши външни министри, дипломати и експерти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01