Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещи в БНР протестираха за достойно заплащане

4
Снимка: Георги Нейков

Работещи в Българското национално радио протестираха за достойно възнаграждение на труда си. Акции на протест имаше както в столицата, така и в регионалните станции. В София за час беше затворен ключов булевард до сградата на радиото.

Основното искане е за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 г. за БНР, което да направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

"Недопустимо е хора, работещи в такава престижна организация, да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", споделиха протестиращи.

Протестът беше организиран съвместно със структурите на двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа", както и на Съюза на българските журналисти в радиото.

Вижте също:

Снимки: Десислава Семковска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04