Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саудитски телеком инвестира в България 1,2 млрд. евро

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Саудитската компания „Tawal“ е в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на БТК, които са собственост на United Group. Това стана ясно след среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на „Tawal“. Компанията е дъщерно поделение на саудитския телеком STC. Това ще е най-голямата саудитска инвестиция от 1,2 млр. евро в България, съобщиха от министерството.

На 20 април „Tawal“ и United Group са подписали споразумение за придобиване на пасивната инфраструктура на БТК, като United Group продава 100% от пасивната инфраструктура на мобилните си мрежи в България, Хърватия и Словения на „Tawal“. 60% от придобиваните активи по сделката са в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37
Киево-Печорската лавра в Киев, една от най-големите светини на православието в Украйна

Защитници на каноничната УПЦ в Украйна издигнаха глас в защита на православието

Решението на украинската Върховна рада да обяви извън закона Украинската православна църква (УПЦ) събра представители на различни поместни църкви, които издигнаха глас срещу гоненията на православни в Украйна. В пресконференция в..

публикувано на 26.08.24 в 14:43

Приморско приключва сезона с 30% ръст на туристите

Курортният град Приморско е домакин на Черноморския форум 2024, където най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония, на 6 септември 2024 г. в центъра на града. За девета поредна година..

публикувано на 26.08.24 в 14:20