Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП се надява да бъде сформирано правителство

Никола Минчев
Снимка: Савина Спасова

„Продължаваме промяната“ ще обсъди с коалиционните си партньори как да отговори на решението на ГЕРБ- СДС за замразяване на преговорите за правителство. В предаване на БНР, Никола Минчев от ПП и зам.-председател на 49 Народно събрание изрази надежда да бъде постигнато споразумение за редовно правителство, колкото и малки да са възможностите. „Всички си даваме сметка, че има нужда от редовно правителство“ отбеляза той и допълни, че решението е въпрос на разговор между осемте партии в коалицията „ПП-ДБ“.

По думите на Минчев, резултатите, от гледна точка на развитието на държавата, са на първо място, защото политическата нестабилност струва страшно много на България.

 Минчев изтъкна още, че по-задълбочената интеграция на страната в ЕС е достатъчно голяма цел, която да обоснове политическите действия на неговата формация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40