Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Куба искат да активизират търговско-икономическите връзки

Снимка: Министерство на външните работи

Министърът на външните работи Иван Кондов прие днес в Министерството на външните работи посланика на Куба в България Мариета Гарсия Хордан, която връчи през април акредитивните си писма. По време на първия разговор между двамата бяха изтъкнати традиционно добрите връзки между България и Куба и приятелството, което свързва двата народа. Беше акцентирано върху общото желание за активизиране на търговско-икономическите връзки в различни сфери от взаимен интерес, сред които кубинският посланик посочи минното дело, биотехнологиите, информатиката и други. Подчерта също, че кубинците не са забравили нито качеството на българските продукти, нито работилите в Куба български специалисти и че страната ни би могла да се възползва от този факт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев пожела единство на църквата и духовен възход на българския народ

“ Вярващите се нуждаят от единство на църквата, от единство на православието, нуждаят се от водачество към духовен възход на българския народ ”, каза пред журналисти президентът Румен Радев преди интронизацията на новоизбрания български патриарх..

публикувано на 30.06.24 в 15:45
Видински митрополит Даниил

Даниил e новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх. Той беше избран с 69 гласа срещу 66 за врачанския митрополит Григорий. Бяха пуснати и три недействителни бюлетини. Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и..

публикувано на 30.06.24 в 13:04
Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30