Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След напрежение в залата прекратиха заседанието на парламента

Снимка: БГНЕС

С напрежение пред парламентарната трибуна, обиди и физически сблъсъци започна заседанието на парламента на 1 юни. Наложи се намесата на квесторите. Заседанието беше прекъснато за почивка. Ескалацията започна с четенето на парламентарни декларации. От "Възраждане" призоваха "Продължаваме Промяната" (ПП) да напуснат парламента и да вдърната мандата за съставяне на правителство, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства. От ПП обвиниха „Възраждане“, че са проруска партия, проводници на пропагандата на Владимир Путин.

Председателят на парламента Росен Желязков предложи заседанието да бъде прекратено. 140 депутата гласуваха „за“. От БСП, „Има такъв народ“ и “Възраждане” гласуваха „против“.

Видео: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45