Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически партии и граждани излязоха на протест срещу новосформираното правителство

Снимка: БГНЕС

Протестиращи срещу правителството на ГЕРБ-СДС-ДБ-ПП се събраха пред сградата на Народното събрание. Сред тях са и представители на ПП „Възраждане“, „Левицата“ и „Български гласъ“. Заради протеста движението на автомобили в района беше спряно. Полицейското присъствие в района е засилено.

Недоволните са издигнали плакати с призив за нови предсрочни избори. “Не можеш да излъжеш българските граждани, че си антиГЕРБ, че си антистатукво, и в следващия ден да се коалираш в името на властта точно с тези, срещу които си се правил, че се бориш - заяви пред БГНЕС Георги Попов, председател на Народна партия “Български гласъ". - Протестираме именно срещу завладяната държава“.

На протеста са и хора с плакати "Национален протест за близките на загиналите деца в ПТП".

На площада пред парламента се събират и подписи за референдум за забрана на джендър обучението и за референдум за мир и суверенитет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25