Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината от областните управители в страната подадоха оставки

Снимка: БГНЕС

В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт, съобщиха от правителствената пресслужба. Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение своевременно по всяко заявление. Дотогава всички областни управители и заместниците им са длъжни да изпълняват функциите си.

До обяд на 12 юни оставки подадоха 15 областни управители от общо 28 области. Оставки подадоха областните в Разград, Плевен, Търговище, В. Търново, Смолян, Добрич, Варна, Ловеч, Видин, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Хасково, София област и Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00