Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са в стачна готовност

Тодор Капитанов
Снимка: БГНЕС

КНСБ очаква при новия бюджет за 2023 г. увеличение на заплащането на всички работещи в бюджетната сфера, с което да бъде компенсирана да инфлацията у нас. По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, работещите на места са дали предупреждение за протестни действия, ако исканията не се изпълнят. Всичко ще се реши от това какъв редовен бюджет за 2023 г. ще бъде предложен, посочи още Капитанов.

Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“ също предупреди, че културните събития в страната ще спрат за една седмица. "Когато паднат представления и има закупени билети ще се предизвика недоволство, насочено към управляващите, които редовно оправдават ниския бюджет за културата със смяната на правителствата", коментира за Радио България Кирил Бинев, председател на федерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25
Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28