Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха за тежкотоварен трафик прохода Петрохан от път Е-79

Снимка: Нивелина Николова

От 22 юни през прохода Петрохан по път Е-79, свързващ Видин със Солун, се спира движението на камиони над 12 тона и с ремаркета и полуремаркета, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Движението на тежкотоварни коли беше пуснато по трасето след 10 юни поради затваряне за разширяване на разклонението за камиони на път Е-79 през Мездра. Според агенцията едноседмичният анализ на трафика е показал, че пътят през прохода е с голяма денивелация, стръмни завои и тежкотоварният трафик създава опасност от произшествия. Обходът на ремонтирания 11-километров участък между с. Лютидол и гр. Мездра ще става до декември по регионалната пътна мрежа.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България призоваха властите за незабавно спиране на „хаотичните действия“ по трафика към Северозападна Българя. От камарата определиха решенията на агенцията като „експеримент“ с транспортния бранш и „ненужно изпитване на търпението на превозвачите“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45