Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ постави седем условия на ГЕРБ, за да запази правителството

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

“Продължаваме промяната – Демократична България” покани на разговори ГЕРБ, настоявайки утре лидерът на партията Бойко Борисов да подпише заедно с лидерите на коалицията Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на кабинета, съобщи съпредседателят Кирил Петков след заседание на парламентарната група. По думите му, ПП-ДБ са решили да потвърдят декларацията на кабинета “Денков-Габриел”, поставяйки седем гаранции, за да продължи съвместното им управление с ГЕРБ:

1. Общ борд за назначение на регулаторите;

2. Да се спазва вече одобрената обща законодателна програма;

3. Пътна карта за съдебната и конституционна реформа;

4. Реформа в службите;

5. Съгласуван закон за антикорупционната комисия;

6.Преработка на изборния кодекс;

7. Обща позиция за законността на референдума на “Възраждане”.

Ако тези гаранции не бъдат изпълнени, ПП-ДБ ще поиска оставката на кабинета. 

“България има нужда от реформаторско правителство, но това не може стане на цената на превзети регулатори. На българите им трябва спокойствие, но и истинска реформа, а не подмяна”, коментира Кирил Петков.

По-рано днес депутатите от ПП-ДБ бойкотираха пленарното заседание с обвинението, че ГЕРБ готви подмяна на регулаторите със скрито мнозинство, в което влизат ДПС и “Възраждане”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22