Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подкрепи декларация за спортен бойкот срещу Русия и Беларус

Снимка: azertag.az

България се присъедини към държавите, които бойкотират руския спорт заради войната на Русия в Украйна. Това стана на VII международна конференция на министрите и висшите служители, отговарящи за физическото възпитание и спорта (MINEPS VII) в Баку. В Азербайджан беше прието колективно изявление, в което 41 страни призовават "международната спортна общност да продължи да показва своята солидарност по отношение на украинския народ, като подкрепя реконструкцията на спортните съоръжения на Украйна, където е възможно".

"На Русия не трябва да се позволява да използва спорта, за да легитимира своята незаконна и непровокирана война срещу Украйна, а Беларус не трябва да може да използва спорта, за да оправдае своето съучастие (sic) във войната, водена от Русия срещу Украйна“, се казва в документа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37